Elkészítés: A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megsütjük benne az apró kockára vágott padlizsánt, kevés sóval ízesítjük. Puhára pirítjuk, hogy kissé megbarnuljon kb. 6-7 perc alatt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a pirított padlizsán, alaposan összekeverjük a darált hússal, az aprított aszalt sárgabarackkal, 1 tojással, a beáztatott, majd kifacsart, tépkedett kenyérrel, a zúzott fokhagymával, az aprított hagymával, fűszerezzük harissával.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, és 12-14 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle, a körökre kanalazunk a töltelékből, majd félholdat formázva kettéhajtjuk a tésztakorongokat, szélüket egy villával lenyomkodjuk. Pár lyukat is ejtünk rajta, hogy a gőz tudjon belülről távozni. Felvert tojással megkenjük.
Az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.