Elkészítés: A sült paradicsomhoz 150 fokra előmelegítjük a sütőt. A paradicsomokat nagyedeljük, sütőparírra helyezzük őket, kakukkfűvel megszórjuk, alaposan sózzuk, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk. Kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a paradicsomgerezdek teteje kezd kicsit megfeketedni.
A hagymát nagyon finomra vágjuk, ecettel meglocsoljuk és lesózzuk, egy tálban félretesszük puhulni.
A lencsét forrásban lévő vízben főzzük, annyi víz kell rá, hogy kb. 3 cm-re fedje a víz a lencsét. 20-30 perc főzés szükséges - a lencse fajtájától függően. Ha megpuhult, leszűrjük, összeforgatjuk a hagymával. Belekeverjük az olívaolajat, az aprított fokhagymát és a borsot, teljesen kihűtjük.
Hidegen keverjük bele a friss, aprított zöldfűszereket. Tálalás előtt a tetjére morzsoljuk a kéksajtot, és a sült paradicsommal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.