Elkészítés: Zsíron a csíkokra vágott szalonnát kissé kisütjük, a hozzátett hagymával és a vadhúscsíkokkal megpároljuk, zsírjára sütjük, fűszerpaprikával, lisztel megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, pároljuk, ha szükséges, folyamatosan adagolunk hozzá kevés vizet.
Mielőtt kész, beletesszük az erdei gombát, és tovább pároljuk. A kukoricát is hozzátesszük, rövid ideig pároljuk, tejföllel, tejszínnel és a kapor felével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.
Elkészítjük a kapros túrógombócot: a beáztatott, kinyomkodott zsemlét a túróval, a búzadarával, a kapor másik felével, a vajjal, a tojással jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük.
A vaddisznótokányt a gombócokkal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.