Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, szárazra töröljük, végül besózzuk. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A húst körös-körül barnára sütjük benne.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk összekeverjük a pépesített paradicsommal, a borral, a húsra öntjük és felforraljuk. A zöldfűszereket megmossuk, lecsepegtetjük, letépkedjük a leveleiket, apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. Jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
Lejjebb vesszük a lángot a serpenyő alatt, és letakarva, néhányszor megkeverve kb. 25 percig főzzük. Végül az olajbogyókat a húshoz adjuk, és további 10 percig főzzük.
Ha kész, az egészet tálba szedjük, tálalás előtt bazsalikomlevelekkel díszítjük. Nem fontos köretet készíteni mellé, friss, ropogós bagettel is finom, de főtt tésztával, párolt rizzsel is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.