Elkészítés: A csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Lehúzzuk a gázról, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és mákot. A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan beleforgatjuk a többit is.
A Zila-formát befújjuk leválasztó spray-vel, egy sütőlapra helyezzük, és beletöltjük a tésztát. Kissé az asztalhoz ütögetjük vízszintesen, hogy tömörítsük a tésztát a formában, majd 165 fokon 45-50 percet sütjük.
Tűpróbát érdemes végezni, de csak óvatosan!
Ha megsült, fejjel lefelé borítjuk sütőpapírra, így ha kicsit felpúposodott volna a teteje a tortának, akkor ez ilyen módon visszahúzódik. Hagyjuk kihűlni, közben óvatosan távolítsuk el a szilikont, majd a tortakarimát egy késsel válasszuk le a tortáról (hogy véletlenül se tapadjon sehol).
A meggyet kevés levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti szegfűszeget, fahéjat és cukrot, majd ha már majdnem forr, kiveszünk a levéből, abban keverjük el a keményítőt, majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük a meggyhez.
Kicsit várunk, hogy besűrűsödjön, majd lekapcsoljuk az energiát. Ahogy hűl, még sűrűsödni fog.
Érdemes ehhez a tortához összeturmixolni vagy botmixerrel pépesíteni a szószt, mert a meggyek elég nagyszeműek. De hagyjunk 8 szemet egyben.
A torta mélyedéseibe töltjük a mixelt meggyszószt, majd beleteszünk 1-1 egészben hagyott meggyszemet is.
Kevés tejszínhabból kemény habot verünk, és rózsákkal díszítjük a szeleteket. Hamis meggyel (jelenleg bordó cseresznyével) díszítjük szárával együtt, majd kevés olvasztott csokival megcsíkozzuk a torta tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.