Elkészítés: A csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Lehúzzuk a gázról, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és mákot. A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan beleforgatjuk a többit is.
A Zila-formát befújjuk leválasztó spray-vel, egy sütőlapra helyezzük, és beletöltjük a tésztát. Kissé az asztalhoz ütögetjük vízszintesen, hogy tömörítsük a tésztát a formában, majd 165 fokon 45-50 percet sütjük.
Tűpróbát érdemes végezni, de csak óvatosan!
Ha megsült, fejjel lefelé borítjuk sütőpapírra, így ha kicsit felpúposodott volna a teteje a tortának, akkor ez ilyen módon visszahúzódik. Hagyjuk kihűlni, közben óvatosan távolítsuk el a szilikont, majd a tortakarimát egy késsel válasszuk le a tortáról (hogy véletlenül se tapadjon sehol).
A meggyet kevés levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti szegfűszeget, fahéjat és cukrot, majd ha már majdnem forr, kiveszünk a levéből, abban keverjük el a keményítőt, majd folyamatos keverés mellett visszaöntjük a meggyhez.
Kicsit várunk, hogy besűrűsödjön, majd lekapcsoljuk az energiát. Ahogy hűl, még sűrűsödni fog.
Érdemes ehhez a tortához összeturmixolni vagy botmixerrel pépesíteni a szószt, mert a meggyek elég nagyszeműek. De hagyjunk 8 szemet egyben.
A torta mélyedéseibe töltjük a mixelt meggyszószt, majd beleteszünk 1-1 egészben hagyott meggyszemet is.
Kevés tejszínhabból kemény habot verünk, és rózsákkal díszítjük a szeleteket. Hamis meggyel (jelenleg bordó cseresznyével) díszítjük szárával együtt, majd kevés olvasztott csokival megcsíkozzuk a torta tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.