Elkészítés: A tésztához a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalakálit és a lisztet. Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.
4 lapra osztjuk, kinyújtjuk, és vajazott tepsi hátán világosra sütjük. Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is. Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.
A meggyet kimagozzuk, rászórjuk a cukrot, mellédobjuk a fahéjat, és 3-4 percig főzzük.
A pudingport simára keverjük 4 kanál hideg vízzel, majd folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró, főtt meggyet, és pár perc alatt besűrítjük. Lehűtjük.
A tojásokat habosra keverjük a tojásokkal, a vanília kikapart magjaival, majd a keményítővel, kevés hideg tejjel lazítjuk. Közben a többi tejet felforraljuk, ráöntjük a vaníliás pépre, és lassú tűzön besűrítjuk. Kihűtjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük 2 sor meggykrémmel és 1 sor vaníliakrémmel.
Legalább egy éjszakára hideg helyre állítjuk, majd porcukorral behintjük, és vékony szeletekre vágjuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.