Elkészítés: A tésztát tejben megfőzzük (csak 3-4-szeres mennyiségű tejet kell venni). A tésztát nem mossuk le, csak kihűtjük. A tejet, amiben a tészta főtt, eltesszük, és felhasználjuk a mák főzésénél. Összeállítjuk a tésztát: a tojások sárgáját a cukor felével és a vajjal habosra keverjük, egy csipet sót teszünk bele, majd belekeverjük a lisztet. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és két részletben lazán, óvatosan - hogy ne törjön - belekeverjük a vajas krémhez, majd belekeverjük a főtt tésztát is. Kivajazott, kilisztezett formában 150 fokos sütőben készre sütjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket: a darált mákot és hozzávalóit a tejjel felfőzzük, majd lehűtjük. A meggyet leszűrjük, levét cukorral felfőzzük, és a jól kikevert fahéjas keményítővel besűrítjük és kiforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a meggyet is.
A kihűlt tortatésztát három részbe vágjuk. Alul megtöltjük a mákos töltelékkel, rátesszük a másik réteg tésztát, azt megtöltjük meggyes töltelékkel, és betakarjuk a tetejével. A bevonót felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és bevonjuk a torta tetejét vele. Oldalát darált dióba forgathatjuk. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.