Elkészítés: A palacsintához a lisztet a sóval és a tojással simára eldolgozzuk. A tejet részletekben adjuk hozzá a tésztához, és közben mindig simára keverjük. A palacsinta tésztája tejszín sűrűségű legyen, ha szükséges, szódavízzel hígíthatjuk.
Az elkészített palacsintatésztát azonnal sütjük (körülbelül 12 db lesz belőle). Készíthetjük a palacsintát fele tej és fele szódavízzel is, könnyebb sütni, de tiszta tejjel ízletesebb.
A szószhoz a meggyet a levével együtt öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, pici sót, ízlés szerinti őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, ezután forraljuk fel. A vaníliás cukrot, a rumpuncsos pudingport és a tejet keverjük össze, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez, és mártás sűrűségűre sűrítsük be. Az összeforralást követően ezzel a szósszal töltjük meg a palacsintákat.
Az öntethez a vaníliás pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot összekavarjuk, kevés tejben feloldjuk, majd állandó keverés mellett a felforralt többi tejhez adjuk, és tejszín sűrűségűre
összefőzzük.
Tálaláskor a meggyszósszal megtöltött
palacsintákra adagonként rámerjük a vaníliás öntetet, a tetejére pedig olvasztott étcsokoládét csorgatunk díszítésként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.