A túrót villával összetörjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk tojásokat, valamint a búzadarát, és az egészet jól kikeverjük.
Egy lábosban enyhén sós vizet melegítünk. Nedves kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és 2-2 magozott meggyet teszünk a közepükbe.
Amikor forr a víz, a gombócokat a lábosba tesszük, és a forrásban lévő vízben addig főzzük a gombócokat, amíg azok feljönnek a víz tetejére és forgoni kezdenek a felszínen.
Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk a vajon vagy olajon. A megfőtt gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, meghintjük a porcukorral, és langyos tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.