Elkészítés: Robotgéppel a lisztet az élesztővel, 1 csomag vaníliás cukorral, 5 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a tejjel és a puha vajjal összedolgozzuk. Kikent, liszttel meghintett tepsibe nyújtjuk, és kb. 15 percig pihentetjük.
Közben a befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A túrót a tejföllel, a másik csomag vaníliás cukorral meg 15 dkg cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, és beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát zsemlemorzsával meghintjük, és belesimítjuk a túrós masszát.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 25 percig sütjük. Elosztjuk rajta a meggy felét, majd változatlan hőfokon, további 25 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük, a maradék meggyel kirakjuk, és teljesen kihűtjük.
A zseléport a maradék cukorral és 5 dl meggylével felforraljuk. A meggyrétegre locsoljuk, majd dermedni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.