Elkészítés: A tésztához a vajat, a mézet és a cukrot lábosban addig melegítjük, amíg minden elolvad. Kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőport, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a lisztet, majd amikor a mixer már nehezen keveri, a masszát deszkára borítjuk, és tovább gyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől puha, rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
4 darabra osztjuk és vékonyra nyújtjuk, 27X38-as sütőpapírra helyezzük, tepsi fenekére csúsztatjuk, és előmelegített sütőben, 180 C fokon 5 perc alatt egyenként megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar megég!
A lapok kihűlés után törékenyek, vigyázva dolgozzunk velük.
A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját és hüvelyét is, forralás után legalább 20 percet pihenni hagyjuk. Ez idő alatt a vaníliahüvely átadja aromáját a tejnek.
Újraforralás után folytonosan kevergetve hozzáadjuk a grízt, és besűrítjük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és egynemű, finom krémet kavarunk belőle.
A süteményt összeállítjuk: az alsó lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezünk egy másik lapot, megkenjük a lekvárral, ismét lap, maradék krém, majd utolsó lap következik.
Másnapig hűtőben puhítjuk, felvágás előtt megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.