Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, a kakaóporral és az olajjal szintén jól kikeverjük, majd lazítjuk a tejjel. Beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Egy nagy, lapos tepsibe sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a piskótát, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet, ami 3 részből áll: 1 dl vizet 4 evőkanál cukorral egy kisebb edénybe teszünk, majd közepes lángon kevergetve a cukorból és vízből szirupot olvasztunk, és beleszórjuk a 20 dkg kókuszreszeléket is. Hűlni hagyjuk.
A tejszín ízű pudingot megfőzzük úgy, hogy az 5 dl tejbe belerakjuk forrni a 20 dkg margarint is, és viszonylag kevés cukorral (2 evőkanál)készítjük. Folyamatosan kevergetjük, majd ezt is hűlni hagyjuk.
A habtejszínt géppel jól felverjük, a habfixálót is belekeverjük.
A 3 krémet egy nagyobb edényben összekeverjük, de csak akkor, ha minden alkotórész hideg.
Míg a krémet elkészítjük, a tészta megsült és ki is hűlt. A sütőpapírt lehúzzuk róla, és hosszában félbevágjuk. Így 2 lapot kapunk. Mindegyiket még keresztben félbevágjuk óvatosan, mert nem túl vastagok (1,5 cm). Így 4 db vékony, hosszú lapot kaptunk.
Tálcára helyezzük az alsó lapot, és a krém negyedével megtöltjük, folytatjuk tovább mindegyik lappal, végül a tetejére is krém kerül. Hűtőbe tesszük dermedni és megcsináljuk rá a csokiöntetet.
A csokimázhoz valókat megmelegítjük, addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad, és szép fényes lesz, ekkor rácsurgatjuk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.