A krumplit meghámozzuk majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket lábasba tesszük, és felönjük kb. másfél liter vízzel úgy, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Amikor puha a burgonya, elkészítjük a rántást: egy kis lábasban, közepes lángon zsírt olvasztunk, belehintjük a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, és halvány rózsaszínesre pirítjuk, majd a még forrásban lévő krumplihoz öntjük, és pár perc alatt összefőzzük.
Végül a főzelékbe öntjük a tejszínt, összekeverjük, forralunk rajta egyet, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Fasírttal, sült húsokkal kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MENZÁS KRUMPLIFŐZELÉK:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.