Elkészítés: Először a tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a kemény, hideg margarint vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Összemorzsoljuk a száraz hozzávalókkal a margarint addig, ameddig egészen apró morzsák nem keletkeznek. Ekkor adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a kurkumát, az aromát és a cukor nélküli citrusreszelékeket. Jól nyújtható, de nem kemény tésztává gyúrjuk egy tálban, és ha még szükséges, adhatunk hozzá egy kis tejfölt. Majd a tésztát 2-3 órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
A hideg tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk. Szilikonos sütőpapírral kibélelt gáztepsibe terítjük. A tésztát megszurkáljuk, és beszórjuk zsemlemorzsával egyenletesen. A megtisztított almákat ráreszeljük, és elosztjuk a tetején, majd egyenletesen megszórjuk az előre elkészített cukrozott citrom- és narancshéjjal a felületét. A tészta másik feléből gyúrjuk ki a rácsnak való pálcikákat. A rácsokat tojássárgájával megkenjük. A rácsokra szórhatunk díszítésként mákot, tört diót vagy mandulát.
180 fokos előmelegített sütőben sütjük 30-35 percet, amíg szép pirosra nem sül a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.