A májat felszeleteljük, az ereket csipesszel eltávolítjuk. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük, majd forró serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül, magas lángon, mindkét oldalát megpirítjuk. Egy 10 dkg-os szelet esetében 15-15 mp sütés elég egy-egy oldalára, így belül szép rózsaszínű marad.
A megtisztított mangót cikkekre vágjuk, a mézet a fehérborral addig hevítjük, amíg a bor elpárolog.
Hozzáadjuk a mangót a kacsamájhoz, kevés sóval ízesítjük, és kb. fél percig pároljuk.
Salátalevelekkel, balzsamecettel tálaljuk.
Megjegyzés
Tipikus ünnepi előétel. Karácsonykor ezzel az ízkavalkáddal tudjuk kezdeni a vacsorát. Nemcsak nagyon finom, de látványos kezdése az ünnepi menünek.
Ajánlom mindazoknak, akik nyitottak a nem feltétlenül tradicionális vacsorákra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.