Elkészítés: Legelőször a datolyát kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és egy tálkában felöntjük fél deci portóival, hagyjuk pihenni.
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a joghurtot és a mézet, egy csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt is, és jól összedolgozzuk. Mikor a tészta már összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és fényes, hólyagos tésztát gyúrunk. Hagyjuk pár percig pihenni letakarva, egy tiszta konyharuhával.
Majd munkalapon a kezünkkel kissé kilapítjuk, és a datolyát (ami időközben magába szívta a portóit) elosztjuk rajta, majd összehajtjuk, és belegyúrjuk a tésztába. Ha nagyon ragad, lisztezzük kissé. Mikor jól kidolgoztuk a tésztát, letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, de már csak finoman. Elosztjuk 16 részre, előbb félbe vágjuk, majd a feleket is felezzük és így tovább. A darabokat egyenként rudakká sodorjuk, és kettesével, a két rúd egyik végét összenyomva, három tekeréssel összefonjuk, majd a másik végén is összenyomjuk a tésztát. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, konyharuhával letakarva 20-25 percig, langyos helyen kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Miután megkeltek a kalácskák, a tetejüket lekenjük tojássárgájával, és betesszük sülni az előmelegített sütőbe. Közepes lángon, 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Amint megsültek, rácsra téve hagyjuk őket kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.