A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót, és az egészet jól összegyúrjuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.
Ha már a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk, majd 20 egyenlő részre elosztjuk. (Én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt egyenlő részre vágtam el, 4 x 5 = 20) A tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk mindet, majd félbe hajtjuk, háromszor megcsavarjuk, és a végét alulra tűrjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, letakarjuk és kb. 30 percig pihentetjük.
A tejbe tesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű vaníliapudinggá főzzük, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a margarint, és csomómentesre keverjük.
A sütemények tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben, 170- 180 fokon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ha kisültek és kihűltek a kalácsok, akkor mindegyiket félbe vágjuk, és a csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük. A tetejüket porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.