A lisztet egy tálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a langyos tejjel, és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót, és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük.
Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra. Felét megkenjük a mogyorókrémmel, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük, mert kifolyik sütéskor. A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra, és 2 centis csíkokat vágunk (pizzavágóval).
A csíkokat megcsavarjuk, majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket. Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A kelesztés után tojássárgával lekenjük a csigákat, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.
Megjegyzés
Akár házi mogyorókrémet használunk, akár boltit, ezek a csigák mindenhogy nagyon finomak, és készíteni is öröm őket! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.