A gyors pizzás csiga elkészítéséhez az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízben felfuttatjuk.
A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle).
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük a pizzás csigákat.
Megjegyzés
Ugyanez a tésztája a kenyérlángosnak is, csak a töltelék változik. Pl. 1 pohár tejföl, 3 cikk fokhagyma, 2-3 fej vöröshagyma, szalámi, bacon, sajt. És itt értelemszerűen nem tekerjük fel, egy kicsit vastagabbra nyújtuk a tésztát. De ez is nagyon egyszerű, és finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.