Tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, 0,5 dl meglangyosított tejet és 2 evőkanál lisztet. Összekeverjük, és felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet és porcukrot, valamint 1 csipet sót. Egy másik tálban simára keverjük a tojást a vaníliás cukorral, a megmaradt, meglangyosított tejjel, valamint az élesztő keverékkel. Végül a két tál tartalmát összedolgozzuk, valamint az 5 dkg megolvasztott, majd szoba-hőmérsékletűre visszahűtött vajat. Meleg helyen 60 percig kelesztjük a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 5 mm vastag téglalappá kinyújtjuk a tésztát. Rásimítjuk a lekvárt, majd elosztjuk rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt szilvát és a durvára vágott diót.
A tésztát szorosan feltekerjük, és 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindet kivajazott tepsibe rendezzük, majd meglocsoljuk a megmaradt, megolvasztott vajjal. Cukorral meghintjük, és 180 fokon 30 percig sütjük a sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.