A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vagy egy kb. 8 cm magas piteformát. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk.
A forró vízzel lemosott narancs héját lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk, és kimérünk 0,5 dl-t. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A dió felét durvára aprítjuk, a többit finomra daráljuk. A sütőporral elvegyített lisztet keverőtálba szitáljuk és összeforgatjuk a darált dióval.
A vajat habosra keverjük a cukorral, és 2 csipet sóval, a vaníliavelővel és a narancshéjjal. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, és közben adagonként, váltogatva beledolgozzuk a kimért narancslét és a lisztes keveréket.
A tésztát a formába simítjuk, majd megszórjuk az aprított dióval és kirakjuk a gömbölyű felükkel lefelé fordított fél szilvákkal. Végül az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 60 percig. (Ha túlságosan barnulna, akkor a sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra.) A pitét kissé hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.