Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat és a cukrot és a sót ízlés szerint. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat, ügyelve arra, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát süssük meg.
A tojássárgáját a lisztel, a cukrokkal és egy pici tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a keverékhez adjuk. A krémet sűrűre főzzük.
A diós és mákos habhoz a tojásfehérjét könnyű habbá verjük, majd a cukor hozzáadása után tovább keverjük. Kétfelé szedjük a habot, az egyikbe belekeverünk 10 dkg darált diót, a másikba 10 dkg darált mákot.
Összeállítjuk a palacsintákat. A palacsinták sületlen oldalát megkenjük meggy illetve szilvalekvárral. A meggyesre a mákos habot, a szilvásra a diós habot kenjük. Felhajtjuk, majd forró sütőben kicsit megsütjük. A vaníliamártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.