Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, kis cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
A lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, a felfuttatott élesztőt és a sót. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc).
A krémet nem szabad sajnálni, nyugodtan rámehet az egész tubus. Én még szoktam szórni rá oregánót és bazsalikomot is. A tészta állaga mutatja, ha esetleg kell még bele liszt vagy tej. Ebből a mennyiségből nekem 20 csiga szokott elkészülni.
Jó étvágyat!
A receptet és a fotót Cs.Andrea küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.