A sárgabaracklekváros piskótatekercs elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjékhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, az egészet habverő segítségével összedolgozzuk. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabaracklekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Végül porcukorral megszórjuk a tetejét.
Megjegyzés
Az egyik legismertebb ünnepi desszert, amelyet házi sárgabarcklekvár tesz különlegessé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.