A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd papírzacskóba öntjük, a zacskó sarkán pici lyukat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe átlósan pöttyöket nyomunk. Hagyjuk száradni.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és az eritritet is, legvégül a rizslisztet is óvatosan belekeverjük. Egy keveset habzsákba szedünk, és a csoki pöttyökre nyomjuk a fehér piskótát.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és 3-4 percig sütjük. Majd a maradék piskótához hozzáadjuk a kakaóport is, és a fehér csíkokra kenjük. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Közben a tejszínt habbá verjük - ha Hulalánk van, akkor cukor nem szükséges bele -, és a kakaóport is belekeverjük. A kakaós tejszínhabot rákenjük a piskótára a banánokat kettétörjük, és a krémre helyezzük, majd óvatosan feltekerjük a piskótát. Egy-két órára hűtőbe tesszük, és szeletelhetjük is.
Megjegyzés
Gyorsan elkészíthető, torta jellegű, nem túl édes, gyümölcsös édesség. Tej-, glutén-, cukormentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.