Az eperlekváros piskótarolád tésztájához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként beleforgatjuk a tojáshabot, és beleszitáljuk a lisztet.
A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral borított tepsibe öntjük, és 175 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A még meleg piskótát papírostul kiemeljük a tepsiből, beborítjuk egy másik sütőpapírral, majd nedves konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, meghintjük a reszelt citrom héjával, majd ismét feltekerjük.
A tejszínt habbá verjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a roládot. A tetejét negyedelt eperrel díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a gyors eperlekváros piskótarolád
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.