A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral és a kakaóval tálba szitáljuk. A tojásokat szátválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjéhez kis adagokban hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és lágy habbá verjük.
Óvatos mozdulatokkal márványosra keverjük a sárgájás és a fehérjehabos keveréket. Kis adagokban hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és hozzáadjuk a kihűtött vajat.
A masszát egy 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Meghintjük egy kevés liszttel, átfordítjuk, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A pudinghoz pépesítjük a banánt a tej felével és a citromlével. Hozzákeverünk 1 db egész tojást, 2 db tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot. A megmaradt tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a banános-tojásos-keményítős keveréket, és besűrítjük. Akkor jó, ha kemény és fényes a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáforgatjuk a zselatinfixszel kemény habbá vert tejszínhabot.
A piskótalapról eltűvolítjuk a sütőpapírt, majd ismételten ráhelyezzük a sütőpapírra úgy, hogy a tésztamorzsás oldala alulra kerüljön. Beállítjuk, hogy a rövidebbik oldala essen felénk, a hosszából levágunk kb. 3 cm-t. A tésztalap tetején elterítjük a tejszínes pudingkrémet. Ráelyezzük a banánt, majd átkenjük a citromlével.
Feltekerjük a roládot úgy, hogy először áthajtjuk a banánrúdon, majd a sütőpapír segítségével szorosan felgöngyöljük.A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap bevonjuk felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.