Egy tálban aa tojások sárgáját a porcukor felével habosra keverjük, majd a tojásfehérjékből habot verünk, a maradék 6 dkg porcukor fokozatos hozzáadásával. A habot óvatosan a tojássárgájához vegyítjük, és beleszórjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, egy késsel vagy spatulával simára egyengetjük (kb. egy ujjnyi vastagságúra simítjuk), és közepes hőmérsékleten megsütjük, szép világosra.
Ha megsült, lisztezett papírra borítjuk, a rásült sütőpapírt lehúzzuk róla, és azonnal megtöltjük a lekvárral, majd a tiszta papírral összetekerjük.
Ha kihűlt, a papírt eltávolítjuk, a tésztát szeletekre vágjuk, majd a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Baracklekvár helyett málna-, eper- vagy narancslekvárral is készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.