Elkészítés: Először a 4 tojásos piskótát készítem el lapos, sütőpapírral bélelt tepsiben, majd hagyom kihűlni, és vékony csíkokra szeletelem. Ez lesz a torta belsejében a spirálminta.
A brownie tésztához a vajjal együtt 2 x 1 perc alatt mikróban felmelegítem a csokipasztillát, majd hozzákeverem a cukrot, a tojások sárgáját és az összes többi hozzávalót, végül a 4 tojás fehérje keményre felvert habját.
Egy kerek 28 cm-es nagyobb tortaformát sütőpapírral kibélelek, ebbe kanalazom a masszív tésztát, és 160 C fokosra előmelegített sütőben 50 percet sütöm (kicsit szárazabbra, mert félbevágtam).
Lehúzom róla a papírt és óvatosan félbevágom. TÖRÉKENY! Az alsó lapra körben ananászt teszek, erre kerül a kókuszos krém:
A kókuszkrémhez a tejet egy lábosban felmelegítem, belekeverem a kókuszreszeléket, majd a cukorral elkevert pudingport is, felforralom, majd lehúzom a tűzről, és jégen kihűtöm. Ha kihűlt, a mascarponeval, a zselatin fix-szel és rumaromával géppel jól kikeverem.
A kókuszkrém harmadát elkenem az ananászokon, majd spirális alakban a tésztacsíkokat belenyomom, ezután a többi krémet eloszlatom rajta (a tészta karimája legyen a torta körül), végül a tetejével lefedem, és hűtőbe teszem dermedni.
A csokimáz hozzávalói felmelegítem, rácsurgatom a tortára, hagyom azt is dermedni.
A farkasfejhez a kivágott papírformát előkészítem, egy szilikonlapon a marcipánt kinyújtom, körbevágom a minta szerint (az átemelésnél megnyúlt, óvatosabban kell csinálni). A torta tetejét díszítem azzal amit találok itthon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.