Elkészítés: Egy nagyobb tálban a lisztet, a mogyorót, a puha margarint, a fűszereket és a sütőport összekeverem. A tojásokat egy pohárban felverem, egy keveset meghagyok a rácsok lekenéséhez, a többit a tésztához keverem. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy lapos közepes méretű tepsit nagyon vékonyan kiolajozok, ebbe nyomkodom a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen a lekvárnak. A tésztából rácsnak meghagyom az 1/5 részét, nem kell többet.
A tészta tetejét vastagon megkenem lekvárral, majd vékony nudlikat sodrok a félretett tésztából, és azt is rács formában lerakom. A rácsokat a félretett kevéske tojással lekenem, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.
Hagyom kihűlni, és azután szeletelem fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.