Elkészítés: A tésztához daráljuk le a mogyorót. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra a vaníliás cukorral. A fehérjéket is verjük fel, majd szórjuk bele a kristálycukrot, és keverjük össze a kétféle tojáshabot, végül forgassuk bele a lisztet és a mogyorót is. Töltsük a masszát 24 cm átmérőjű, kikent, kilisztezett kapcsos tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 45 percig. Amint kihűlt, vegyük ki a formából, majd vízszintesen vágjuk négyfelé.
A töltelékhez daráljuk le a mogyorót. A tejből, a cukorból és a pudingporból főzzünk sűrű krémet, majd adjuk hozzá a darabokra csipkedett puha margarint. Osszuk 4 felé, 1 adagot ízesítsünk a mogyoróval, 1 másikat pedig a kakaóporral.
A legalsó tésztalapot kenjük meg előbb a mogyorós krém, majd a lekvár felével. Helyezzük rá a második lapot, és osszuk el rajta a kakaós tölteléket. Fedjük le a harmadik tortalappal, erre jöhet a maradék mogyorós krém, majd a lekvár. Tegyük rá az utolsó tésztalapot, kicsit nyomjuk le, és legalább 1 órára rakjuk a tortát a hűtőbe.
Utána az egészet vonjuk be az egyik adag krémmel, a másik adagot pedig töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és készítsünk habrózsákat a torta tetejére.
A díszítéshez karamellizáljuk a cukrot. Az egész mogyorókat szúrjuk fogvájóra, és mártsuk a karamellbe. Miután megdermedtek, tegyünk egyet mindegyik habrózsára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.