Elkészítés: A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt, és hagyom felfutni.
A vajat, a sót és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom, és egy vizespohárral köröket szaggatok. A körök közepére helyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom, és az így kapott gombócokat muffinformába teszem. Ismét letakarom egy konyharuhával, és még fél órát meleg helyen kelesztem.
A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Tálalás előtt megszórom porcukorral. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.