Elkészítés: 1. A darált húst legjobb egy nappal korábban elkészíteni. Olajat hevítünk, majd belezúdítjuk a darált húst, és gyorsan kevergetjük, amíg kifehéredik. Ezután ráöntjük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet (vagy még jobb, ha friss, túlérett paradicsomokat mixelünk erre a célra), hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, a bort, és addig főzzük lassú tűzön, amíg a levét elfövi. Félrehúzzuk a tűzről, és ahogy egy kicsit kihűl, hozzátesszük a tojásokat és a reszelt sajtot.
2. Megmossuk a zöldségeket. Karikára vágjuk a padlizsánt, besózzuk, és szűrőben hagyjuk állni egy órácskát. Más hozzáértő gazdasszonyok azt javasolják, hogy sós vízbe áztassuk a szeleteket egy órára, majd utána mossuk le, és törölgessük szárazra egyenként őket, és süssük ki forró olajban. A megpirult szeleteket tegyük konyhai itatóspapírra. A krumplit időközben vágjuk karikára, süssük ki, majd itassuk le a fölösleges olajat.
3. Elkészítjük a besamel mártást. A lisztet kevés olajon vagy margarinon rózsaszínűre pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, és gyors, folyamatos kavarás melett vékony sugárban hozzáöntjük a tejet. Én hideg tejet szoktam, mások a forróra esküsznek. Lényeg a gyors keverés és lassú adagolása a tejnek, hogy ne csomósodjon be. Felforraljuk, besűrítjük gyors kavarás mellett, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy bele tudjuk kavarni a két tojássárgát és reszelt sajtot ízlés szerint.
4. Egy tepsibe rétegezzük: krumpli, enyhe sózás, padlizsán, enyhe sózás, darált hús, sajt, krumpli, padlizsán, darált hús a sorrend, a tetejére öntjük a sajtos besamelt. Betoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.