Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Narancsos csokitorta II. recept
recept
Mester

Narancsos csokitorta II.

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 11. 20.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához először kimérjük és átszitáljuk a hozzávalókat, vagyis a csokipudingot, a keményítőt, a kakaóport, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy összesen 18 dkg legyen a keverék. Ezután teszünk hozzá még egy kevés (10-15g) sütőport is. Kanállal alaposan összekeverünk mindent. Ezután szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékhez én szoktam egyet pluszba adni, hogy szép magas legyen a végeredmény. A fehérjéből habot verünk, mikor már elég kemény, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot. A sárgáját is keverjük egy kicsit mixerrel, ide adagoljuk a kimaradó 2 kanál cukrot. Ezután a három edény tartalmát összekeverjük, ezt már nem mixerrel tesszük. Én gumikanállal szoktam úgy, hogy a sárgáját tartalmazó edénybe apránként adok a lisztes keverékből, illetve a habból egy keveset, majd alaposan összekeverem, aztán jöhet a következő adag. Így gondoson összekeverhetünk mindent anélkül, hogy tönkretennénk a tojáshabunkat.

A kész tésztát egy 26 cm-es csatos, kikent, lisztezett tortaformába öntjük. Nagymamám tuti tippje, hogy ha az első lisztezés után az ember hűtőbe teszi pár percre a formát, majd hidegen újra tesz bele lisztet azelőtt, hogy beletenné a tésztát, akkor semmi nem ragad bele. Ez ennél a piskótánál annyira nem fontos, mert nem ragadós, de pl. a vajas piskótánál jól jöhet, ezzel a módszerrel nekem mindig kijön a piskóta a cakkos szélű tortaformából is, korábban nem mindig volt így. :) Ha igazán egyenes piskótát szeretnénk, akkor érdemes a nyers tésztát úgy a formába tölteni, hogy középről a széle felé kihúzzuk az anyagot, így középen keletkezik egy kisebb mélyedés, de mivel sütés közben itt úgyis jobban feljön a tészta, az eredmény egyenesebb lesz.

A sütési idő 175 fokon kb. 20-25 perc, én közben meg szoktam fordítani a tésztát, ha a sütő esetleg nem sütne teljesen egyenletesen. Ha a piskóta közepébe szúrt hegyes késre nem ragad rá semmi, akkor kész.

A krémhez első lépésként a lisztet összekeverjük a tejszínnel, célszerű először csak nagyon kevés folyadékot adni a liszthez, hogy csomómentes legyen az eredmény. A tojásokat ezután szétválasztjuk, és a tojássárgáját, a liszt-tejszín keveréket és a reszelt narancshéjat egy teflonos serpenyőben összefőzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Tojásrántotta szerű lesz a végeredmény. Ha kész, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot. Ezután gőz fölött megolvasztjuk a feldarabolt csokit és hozzákeverjük a *rántottánkhoz*. A fehérjékből habot készítünk, és óvatosan ezt is a masszához keverjük. Az így kapott krémet hűtőbe tesszük áthűlni.

A narancszseléhez először összekeverünk 1 csomag tortazselét és 1 evőkanál vaníliás cukrot, majd ezt csomómentesre keverjük 2 dl facsart narancslével. Az egészet felforraljuk, majd hűlni hagyjuk.

A tortát bárhogyan összeállíthatjuk, én 2 helyen szoktam elvágni a piskótát, az alsó szintre narancszselét és csokikrémet kenek, a felsőre csak krémet, valamint az egész tortát bevonom csokikrémmel. A teteje aztán sokféleképpen díszíthető.

Megjegyzés
Jó sütögetést, remélem, ízleni fog! :) A receptet és a fotót Esztusbesztus küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Hagyományos tejes kifli
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Hagyományos tejes kifli  recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf recept
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma recept
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zsemlegombóc recept
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.