Elkészítés: A piskótához először kimérjük és átszitáljuk a hozzávalókat, vagyis a csokipudingot, a keményítőt, a kakaóport, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy összesen 18 dkg legyen a keverék. Ezután teszünk hozzá még egy kevés (10-15g) sütőport is. Kanállal alaposan összekeverünk mindent. Ezután szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjékhez én szoktam egyet pluszba adni, hogy szép magas legyen a végeredmény. A fehérjéből habot verünk, mikor már elég kemény, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot. A sárgáját is keverjük egy kicsit mixerrel, ide adagoljuk a kimaradó 2 kanál cukrot. Ezután a három edény tartalmát összekeverjük, ezt már nem mixerrel tesszük. Én gumikanállal szoktam úgy, hogy a sárgáját tartalmazó edénybe apránként adok a lisztes keverékből, illetve a habból egy keveset, majd alaposan összekeverem, aztán jöhet a következő adag. Így gondoson összekeverhetünk mindent anélkül, hogy tönkretennénk a tojáshabunkat.
A kész tésztát egy 26 cm-es csatos, kikent, lisztezett tortaformába öntjük. Nagymamám tuti tippje, hogy ha az első lisztezés után az ember hűtőbe teszi pár percre a formát, majd hidegen újra tesz bele lisztet azelőtt, hogy beletenné a tésztát, akkor semmi nem ragad bele. Ez ennél a piskótánál annyira nem fontos, mert nem ragadós, de pl. a vajas piskótánál jól jöhet, ezzel a módszerrel nekem mindig kijön a piskóta a cakkos szélű tortaformából is, korábban nem mindig volt így. :) Ha igazán egyenes piskótát szeretnénk, akkor érdemes a nyers tésztát úgy a formába tölteni, hogy középről a széle felé kihúzzuk az anyagot, így középen keletkezik egy kisebb mélyedés, de mivel sütés közben itt úgyis jobban feljön a tészta, az eredmény egyenesebb lesz.
A sütési idő 175 fokon kb. 20-25 perc, én közben meg szoktam fordítani a tésztát, ha a sütő esetleg nem sütne teljesen egyenletesen. Ha a piskóta közepébe szúrt hegyes késre nem ragad rá semmi, akkor kész.
A krémhez első lépésként a lisztet összekeverjük a tejszínnel, célszerű először csak nagyon kevés folyadékot adni a liszthez, hogy csomómentes legyen az eredmény. A tojásokat ezután szétválasztjuk, és a tojássárgáját, a liszt-tejszín keveréket és a reszelt narancshéjat egy teflonos serpenyőben összefőzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Tojásrántotta szerű lesz a végeredmény. Ha kész, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot. Ezután gőz fölött megolvasztjuk a feldarabolt csokit és hozzákeverjük a *rántottánkhoz*. A fehérjékből habot készítünk, és óvatosan ezt is a masszához keverjük. Az így kapott krémet hűtőbe tesszük áthűlni.
A narancszseléhez először összekeverünk 1 csomag tortazselét és 1 evőkanál vaníliás cukrot, majd ezt csomómentesre keverjük 2 dl facsart narancslével. Az egészet felforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
A tortát bárhogyan összeállíthatjuk, én 2 helyen szoktam elvágni a piskótát, az alsó szintre narancszselét és csokikrémet kenek, a felsőre csak krémet, valamint az egész tortát bevonom csokikrémmel. A teteje aztán sokféleképpen díszíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.