Egy tálba liszetet szitálunk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük a tojások, a tej és 0,7 dl víz keverékét. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a cukrot. Végük hozzáforgatjuk a 3 dkg olvasztott vajat, és simára keverjük.
Felforrósítunk egy kisebb serpenyőt, kikenjük a megmaradt olvasztott vajjal, belemerünk 1 adag palacsintatésztát, és megsütjük mindkét oldalát. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is.
A mártáshoz keverjük össze a narancslevet, a narancs lereszelt héját, a kifilézett gyümölcsöt, a citrom kifacsart levét és a cukrot. Hozzáadjuk a likőrt és a felolvasztott vajat.
Elrendezzük a palacsintákat négy részre hajtva a mártásban, majd pihentessük 10 percig. Egy kis lábosban megmelegítjük a konyakot, egy hosszú gyufával meggyújtjuk, majd rálocsoljuk a palacsintákra. Rázogassuk a serpenyőt, míg a lángok elalszanak, és még melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.