Elkészítés: A piskótát - mint mindig - előző nap megsütöm. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjékhez egy csipet sót adva a hűtőbe rakom őket. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral - majd 5 percig - habosra kavarom. A liszthez keverem a sütőport, és a sárgákhoz szitálom, és azzal is összekavarom. A tortaformámat sütőpapírral kibélelem. A sütőt bekapcsolom 175 fokra. A fehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan, egy nagy lapát segítségével a lisztes masszához keverem. Beleöntöm az egészet a tortaformába, egyenletesre eligazítom, és mehet a sütőbe. 10 perc sütés után leveszem a hőt 155 fokra, és 40 percig rá sem nézek. Ezután egy hurkapálcával megnézem, és ha nem jó, akkor még visszateszem 10 percre. Persze, ha a teteje már nagyon barnul, teszek a tetejére lazán alufóliát.
A krémhez a tejből és a pudingporból kemény pudingot főzök, és ha már kész, lehúzom a tűzről, belekavarom a Nutellát, és az egészet lehűtöm. A porcukorral a margarint habosra kavarom, és a már kihűlt pudinggal apránként sima krémmé keverem össze.
A kisült és kihűlt piskótámat kiveszem a tortaformából, és a papírt letépem róla. Én most 4 lapra vágtam fel, mert olyan magas lett, de a 3 is jó. Betöltöm a krémmel, és hagyok a tetejére is díszíteni. A habport a tejjel felverem, bekenem vékonyan a torta oldalát, és a pirított, vágott dióval hintem be. A tetejét tetszés szerint díszítem a megmaradt tejszínhabbal, már ha hagynak belőle a gyerekek ! Jó étvágyat kívánok hozzá !
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.