Elkészítés: A ciabattához a lisztet egy edénybe vagy asztalra szitáljuk, a közepébe mélyedést fúrunk, a cukrot az élesztővel és a meleg vízzel elkeverjük, és a kráter közepébe öntjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és a sót, és kézzel addig dagasztjuk, amíg elválik a táltól, vagy az asztaltól. 1 órát kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, bucikat formázunk a tésztától, és további fél órát kelesztjük. 210 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A hagymához lepirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, felöntjük a konyakkal, és 6-8 percig takarékon pirítjuk.
A steakhez a húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, félbevágjuk. A borskeveréket, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a rozmaringot mozsárban összetörjük, meghempergetjük benne a húst, forró serpenyőben, olívaolajon kérget sütünk rá (elősütjük), 2-2 percig minden oldalát, majd 150 fokos sütőben, méretétől függően szép rózsaszínre sütjük (25 perc).
A ciabattákat félbevágjuk, belekanalazzuk a karamellizált hagymát, a steaket vékonyra szeleteljük, és a hagymára tesszük, majd hagymát teszünk a tetejére. Galambsalátával vagy rukkolával gazdagítjuk, és befedjük a ciabatta tetejével.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.