Elkészítés: A tészta valamennyi hozzávalóját sorrendben jól összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, és frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk. A cukrot és a fahéjat 2 evőkanál vízzel felforraljuk, az almaszeleteket megpároljuk benne, hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a rumot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk egy kerek (28 cm), kapcsos tortaformát. Az egyik tésztaadagot lisztezett felületen kinyújtjuk, és a formába fektetjük. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá (így a tészta sütés közben nem púposodik fel). A tésztát a sütőben 15 percig elősütjük, majd a nehezéket és a papírt eltávolítjuk (a sütőt működésben hagyjuk).
A tészta tetejére a vajat, a cukrot és a mézet kis edényben összeforraljuk, majd belekeverjük a mandulát és a 3 evőkanál tejszínt. Kicsit hűlni hagyjuk.
Az almatölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk. A maradék tésztát a forma méretére kinyújtjuk, beborítjuk vele a tölteléket, majd rákanalazzuk a mandulás masszát. A sütőben még 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínhabbal, vékonyszeletekre vágott almával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.