Elkészítés: Először a krémet csinálom meg, hogy összeálljon, mert a piskóta hamar megvan. Egy tálban a tejszínhabot (32 %-os) felverem a porcukorral és a habfixálóval. Ezután belekeverem a mascarponét, a pálinkát, a citrom levét és héját, a zselatinfixet és a baracklevet, majd ezt is kikeverem. Végül hozzáadom a felkockázott őszibarackot. Ezzel a krém készen van, mehet a hűtőbe.
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral szintén kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, végül a fehérjehabot is belekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb kerek tortaformába kerek sütőpapírt vágok, majd beleöntöm a tésztát. 3 db fél őszibarackot felszeletelek, és szépen belerakom a tésztába, majd megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Kiveszem és hagyom kihűlni. Amikor lehűlt, karimát teszek köré és az elkészített krémet rákanalazom, elsimítom a tetejét. A megmaradt 3 db fél őszibarackot szintén vékonyra szeletelem és körberakom vele a tetejét, málnaszemekkel díszítem.
Végül egy bögrébe szórom a fél zacskó tortazselét, erre öntök 1 dl vizet, és 1 percre a mikróba teszem. Éppen hogy felforrjon, majd kevergetem egy kissé, hogy hűljön, és ecsettel megkenem a gyümölcsök tetejét, a maradékot pedig kiskanállal rácsurgatom a tetejére. (Nem szeretem a sok zselatint, de egy pici kell, hogy szép fényes maradjon.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.