Elkészítés: A leveles tésztát enyhén lisztes felületre fektetjük, hosszában félbevágjuk, majd a feleket 3-3 részre vágjuk. Az így kapott részeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, késsel a szélei mentén 1 cm-re halvány vonalat rajzolunk (óvatosan, hogy ne vágjuk el a tésztát). A középső részt villával párszor megszurkáljuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben halványbarnára sütjük.
Közben a marcipánt elosztjuk 6 egyenlő részre, két fólia között négyzetalakúra nyújtuk. Az őszibarackokat kimagozzuk, félbevágjuk, vékony csíkokra vágjuk.
Amikor kissé megemelkedett a tészta, és elkezdett barnulni, kivesszük, rátesszük a marcipánokat (próbáljunk meg az előre bejelölt határokon belül maradni), legyezőformában rátesszük a felvágott barackokat és pár szem szeletelt mandulát. Tovább sütjük még kb. 10 percig (vagy amíg szépen meg nem emelkedik a széle, és aranybarna nem lesz.
Tálaláskor lehet egy kevés tejszínhabot kínálni mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.