Elkészítés: A konyhakész csülköket egy erős nylon zacskóba helyezzük. Az olajban elkeverjük a páchoz való fűszereket, ráöntjük a húsra, a zacskót összefogjuk és jól összerázzuk. Hideg helyen pihentetjük kb. 12-24 órát (néha, amikor eszünkbe jut, megrázogatjuk a zacskót).
A húst kivesszük a pácból, a fokhagymadarabokat a hús közé nyomkodjuk, besózzuk, 1 órát a sóban pihentetjük, addig a tálat beáztatjuk.
A zöldségeket nagyobb darabokra aprítjuk, a tál aljára terítjük. A visszamaradt olajos pácot (citromhéj nélkül) a zöldségekre öntjük, sózzuk, rozmaringgal, borssal meghintjük, összeforgatjuk.
A húst ráfektetjük a zöldségekre, az olajat (füstölésig) hevítve rálocsoljuk - hogy a rostokat összekapja –, a bort aláöntjük. Fedővel letakarjuk, és a hideg sütőbe toljuk.
Fokozatosan emelve a sütő hőmérsékletét 200 fokon sütjük kb. 3,5 órát (óránként megfordítjuk a húst), majd levesszük a fedőt, a sütőt 230 fokos hőlégkeverés+grill fokozatra kapcsoljuk, és kb. 10-10 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk.
A sütőből kivéve a fedőt visszatesszük és pihentetjük legalább 15 percig tálalás előtt.
Tálalásnál a hús mellé a vele sült zöldségeket, friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.