Elkészítés: A vagdalthoz a padlizsánt megmosom, és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom, besózom, és szűrőkanálban félreteszem. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Mikor már kissé kihűlt, a darált húshoz adom a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemlékkel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel együtt, végül hozzákeverem a lecsepegtetett padlizsánt is. Kiolajozott és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába töltöm, és a tetejét is megszórom morzsával, sütőtől függően fóliával letakarva kb. 1/2 óráig, majd fólia nélkül még kb. 3/4 órát sütöm (míg szépen megpirul a teteje). Tálra borítom, és ha már kissé kihűlt, felszeletelem.
A mártáshoz a hagymát apróra vágom, és kevés olajon sárgára pirítom, ezután hozzáadok 1 evőkanál kristálycukrot, és azt is megpirítom (karamellizálom). Ezután hozzáadom a zúzott fokhagymát, a többi fűszert, és felöntöm a paradicsommal. Kb. 5 percig főzöm.
A vagdaltat a paradicsomszósszal tálalom, köretként sima sós vízben főtt burgonya vagy burgonyapüré illik hozzá, esetleg burgonyakrokett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.