A tésztához a lisztet keverőtálba tesszük. A tojásfehérjéket félretesszük, a tojássárgáját kézi habverő segítségével összekeverjük a tejjel, egy teáskanál cukorral és a sóval, majd apránként, állandó keverés mellett a liszthez adjuk, vigyázva, hogy csomómentes legyen. 20-30 percig pihentetjük.
A töltelékhez az almát megmossuk, megtöröljük, és negyedekre vágva eltávolítjuk a magházukat. Zöldséggyaluval hosszában vékony szeletekre gyaluljuk a gyümölcsdarabokat. Az almaszeleteket összekeverjük a citromlével és 30 g cukorral, az almaszirupot pedig elkeverjük a vízzel.
A 4 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. 24 cm átmérőjű bevonatos serpenyőben egy kevés vajat felforrósítunk. Beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát, és az alján egyenletesen elosztjuk. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Mielőtt megfordítjuk, a serpenyőbe egy kevés vajat teszünk.
A megmaradt tésztából még öt palacsintát készítünk, és melegen tartjuk őket. Mindegyiket megkenjük tejszínnel, az almaszeletekkel beborítjuk, és almaszirupot csöpögtetünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.