Előkészítés: A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apróra vágjuk. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, beledobjuk a hagymát, a paprikát, a kakukkfüvet és egészben a fokhagymát. Megsózzuk, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Levesszük a fedő, és hagyjuk elpárologni a keletkezett levet. Félrehúzzuk, kidobjuk a fokhagymát, és hűlni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A bazsalikom leveleit leöblítjük, és csíkokra vágjuk. Összekeverjük a paradicsommal, az olívaolajjal, és kevés sóval, borssal. Állni hagyjuk. A sajtot nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük, és a hideg paprikához adjuk. A tojásfehérjét elkeverjük 1 teáskanál vízzel. Kihajtogatjuk a rétestésztát, és megkenjük a tojásfehérjével. A tésztát kb. 20-24 db 8-10 cm oldalhosszúságú négyzetre vágjuk. Mindegyik darabra 1-1 teáskanálnyi paprikás tölteléket teszünk, és a tésztát háromszög alakúvá kettéhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk. Bőséges olajat forrósítunk, és a háromszögek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne. A táskákat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk a zsiradékot, és a bazsalikomos paradicsommal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 440 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.