Előkészítés: A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apróra vágjuk. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, beledobjuk a hagymát, a paprikát, a kakukkfüvet és egészben a fokhagymát. Megsózzuk, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Levesszük a fedő, és hagyjuk elpárologni a keletkezett levet. Félrehúzzuk, kidobjuk a fokhagymát, és hűlni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A bazsalikom leveleit leöblítjük, és csíkokra vágjuk. Összekeverjük a paradicsommal, az olívaolajjal, és kevés sóval, borssal. Állni hagyjuk. A sajtot nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük, és a hideg paprikához adjuk. A tojásfehérjét elkeverjük 1 teáskanál vízzel. Kihajtogatjuk a rétestésztát, és megkenjük a tojásfehérjével. A tésztát kb. 20-24 db 8-10 cm oldalhosszúságú négyzetre vágjuk. Mindegyik darabra 1-1 teáskanálnyi paprikás tölteléket teszünk, és a tésztát háromszög alakúvá kettéhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk. Bőséges olajat forrósítunk, és a háromszögek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne. A táskákat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk a zsiradékot, és a bazsalikomos paradicsommal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 440 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.