A palacsintatésztához a lisztet tegyük egy tálba. A tojásokat a tejjel és a tejszínnel keverjük össze kézi habverővel. A tészta legyen csomómentes, pihentessük 20-30 percig.
A töltelékhez mossuk meg a paradicsomot, töröljük szárazra. Vágjuk félbe őket, távolítsuk el a szárvégeket, vágjuk kis kockákra. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg, kockázzuk fel apróra. A bazsalikomot öblítsük és csöpögtessük le, a leveleket a szárról tépkedjük le, majd vagdaljuk finomra. A paradicsomot, a hagymát és a bazsalikomot keverjük el a paradicsompürével. Ízesítsük sóval, borssal és cukorral.
A tésztát jól keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy palacsintasütőben. Öntsünk bele egy kis merőkanálnyi tésztát, és oszlassuk el a serpenyő alján egyenletesen. Süssük a palacsinta mindkét oldalát aranysárgára. A megmaradt tésztából készítsünk még 5-6 palacsintát, és tartsuk melegen.
A paradicsomos-bazsalikomos tölteléket tegyük a palacsintára, göngyöljük fel, és tálaljuk azonnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.