Elkészítés: Kenyérsütőgépbe öntjük a hozzávalókat, dagasztó programmal elkészítjük a tésztát.
Ha kész, enyhén lisztezett asztalra borítjuk, és finoman átdolgozzuk, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy 7,5 cm átmérőjű kerek formával (fánkszaggató vagy pohár) kiszaggatjuk. A leeső tésztát összedolgozzuk, újra nyújtjuk kör alakúra, nagyjából akkora lesz, mint a többi. A nyújtófát egyenként belenyomjuk a tésztakörök közepébe úgy, hogy a tészta csak 5 mm vastag legyen. A felolvasztott és kihűlt vajjal megkenjük, majd a vájat mentén a összehajtjuk, a széleket finoman összenyomjuk. A zsömléket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is megkenjük olvasztott vajjal. Olajjal vékonyan megkent fóliával letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon légkeveréssel kb. 15-20 percig sütjük. Kivéve még forrón ismét átkenjük olvasztott vajjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.