Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Piadina recept
recept
Mester

Piadina

75 perc
0 adag
Olcsó
5
2010. 07. 14.

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk a víz lassú hozzáadásával, amíg rugalmas tésztát kapunk. Nem kell túl sokáig gyúrni, mert a túlzott levegőbeviteltől sok buborék keletkezik a sütésekor.

Hengerformára alakítjuk, 8-10 darab 3 cm széles darabra osztjuk, cipóra formázzuk. Letakarjuk, és jó fél órát pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk 25-30 cm átmérőjűre, így 3 mm vastag lepényt kapunk. Figyelembe kell venni, hogy sütés közben a tészta picit megnő a szódabikarbóna miatt. Ha vékonyabb tésztát szeretnénk, legközelebb több darabra kell osztani. Nyújtás közben folyamatosan lisztezni kell a sodrófát (nem a tésztát), így elkerülhető, hogy a tészta ragadjon.

Felforrósítunk egy lehetőleg vas sütőlapot - ha nincs, akkor palacsintasütőt -, a lényeg, hogy forrónak kell lennie, mert a piadinát gyorsan kell sütni, hogy ne száradjon ki. Így kívül ropogós, belül puha marad. Pár percig sütjük mindkét oldalát, amíg szép világosbarna színt kap.

Használjunk hosszú nyelű lapátot a megfordításhoz, valamint körkörösen forgassuk a lapon, amíg sül. A sütés közben keletkezett nagyobb hólyagokat villával ki kell szúrni, az apróbbakat meghagyhatjuk. Így alakul ki jellegzetes kinézete. Mindig száraz sütőlapon süssük, ne tegyünk alá semmilyen zsiradékot.

Konyhakendőre szedjük, és még melegen félbehajtjuk (ha nem tudjuk rögtön megtölteni), mert később már törik. (4 vagy 8 darabra szeletelve kitűnő kísérője salátáknak.)

A piadinát tölthetjük bármivel, ami ízlésünknek megfelel. Sonkával, sült húsokkal, friss vagy grillezett zöldségekkel, sajtokkal, édességként akár nutellával is. A többi már csak fantázia kérdése…

Jó étvágyat!

Megjegyzés
A morzsáló blogban olvastam, hogy keresték a piadina receptjét, mi ezzel foglalkozunk, immár harmadik éve. A receptet Hedi214 küldte. Köszönjük! Fotó: Thinkstock

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Kálvinista mennyország
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi koszorú
Recept
Rafinált

Ehető adventi koszorú

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A legfinomabb gesztenyekrémleves
Recept
Egyszerű

A legfinomabb gesztenyekrémleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással
Recept
Mester

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Osztrák császármorzsa
Recept
Egyszerű

Osztrák császármorzsa

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Hasonló receptek

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal recept
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi koszorú recept
Recept
Rafinált

Ehető adventi koszorú

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással recept
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb gesztenyekrémleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással recept
Recept
Mester

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Osztrák császármorzsa recept
Recept
Egyszerű

Osztrák császármorzsa

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel recept
Recept
Egyszerű

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cseresznyés kiflikoch recept
Recept
Egyszerű

Cseresznyés kiflikoch

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A tökéletes flódni recept
Recept
Bonyolult

A tökéletes flódni

120 perc
|
8 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.