A brokkolit rózsákra szedjük. A kissebb rózsákat félretesszük, a nagyobbakat a brokkoli feldarabolt szárával együtt egy lábasba tesszük.
A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágva a lábasba tesszük. Ezeket felengedjük bő kétszeres mennyiségű vízzel. Ebbe mehet az apróra vágott fokhagyma, és a fűszerek ízlés szerint.
Ha a brokkoli és a burgonya puhára főtt, kiszedjük. Krumplinyomóval, esetleg botmixerrel pürésítjük miközben a meglangyosított tejszínt hozzáadagoljuk. A helyére beleöntjük a kis fej brokkolikat és a kukoricát.
Ha készre főtt a kukorica és a brokkoli a levesben, a tejszínes pürét lassan hozzákeverjük. Forralás után tálalható. Pirított bacon szépen kiegészíti az ízeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.