A szalonnát apró kockákra vágjuk fel, majd egy edényben süssük meg, aztán tegyük ki egy kistányérra.
A szalonna zsírjában pároljuk üvegesre a hagymát.
Ezután mehet bele a száraztészta. Pirítsuk addig, amíg szép, aranysárga lesz a színe a tésztának, de vigyázva, nehogy a hagyma odaégjen.
Utána belerakhatjuk a burgonyát, a kistányéron lévő szalonnát. Süssük 2-4 percig ezt az egyveleget (hagyma, krumpli, szalonna, tészta).
Amikor már a tésztának szép színe lesz(aranybarna), akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk pihenni egy kicsit.
Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és a tűzre visszatéve még forgassuk kicsit, de vigyázva, mert a paprika hamar megsül és kesernyés íze lesz a levesnek. Ezután öntsük fel 1-1,5 liter vízzel és hagyjuk főni.
Tegyük bele a durván feldarabolt paradicsomot, petrezselyem zöldjét. Hagyjuk felfőni, és utána sózzunk, borsozzunk ízlés szerint. Amint megfőtt a burgonya, már mehet is bele a borsó. A sózással óvatosan, a szalonnából is oldódhat ki só!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.