Elkészítés: 30 dkg velőt megtisztítunk, a hártyáit eltávolítjuk, majd 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kivesszük és lecsepegtetjük.
A combot vagy karajt felszeleteljük, kiütögetjük és sózzuk.
1,5 evőkanál olajon 1 nagy fej finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk, majd rádobjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk, és kb. 3 perc alatt kevergetve megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről. 1 tojást felverünk, a velőre öntjük, visszatesszük a tűzre, 1-2 kavarással összesütjük.
Ezt a tölteléket elosztjuk a húsokon, feltekerjük őket, ha kell, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és olajban kisütjük.
A rizst pici olajon megfuttatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
A tartármártáshoz 1 kis pohár tejfölt, 1,5 dl majonézt, 2 evőkanál mustárt, 1 kiskanál citromlét összekeverünk, őrölt borssal ízesítjük.
A velős rántott szeleteket a párolt rizzsel és a tartármártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.