Elkészítés: 30 dkg velőt megtisztítunk, a hártyáit eltávolítjuk, majd 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kivesszük és lecsepegtetjük.
A combot vagy karajt felszeleteljük, kiütögetjük és sózzuk.
1,5 evőkanál olajon 1 nagy fej finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk, majd rádobjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk, és kb. 3 perc alatt kevergetve megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről. 1 tojást felverünk, a velőre öntjük, visszatesszük a tűzre, 1-2 kavarással összesütjük.
Ezt a tölteléket elosztjuk a húsokon, feltekerjük őket, ha kell, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és olajban kisütjük.
A rizst pici olajon megfuttatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
A tartármártáshoz 1 kis pohár tejfölt, 1,5 dl majonézt, 2 evőkanál mustárt, 1 kiskanál citromlét összekeverünk, őrölt borssal ízesítjük.
A velős rántott szeleteket a párolt rizzsel és a tartármártással kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.